5 Kasım 2015 Perşembe

GEZİ - SİZİN ÇİKOLATA FABRİKANIZ " 28 Kasım Cumartesi, İstanbul

AYAKLARINIZ YERDEN KESİLECEK!
Görecekleriniz sizi çok etkileyecek...
Hayal mi? Gerçek mi?
Gelin birlikte keşfedelim...


Gezi Programı:
Gezi Lideri : Pelit Uzmanları
Tarih : 28 Kasım 2015, Cumartesi
Saat : 11:00 - 16:00
Transfer (Anadolu Yakası): 09:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Ana Giriş Kapısı
Transfer (Avrupa Yakası) : 10:00 Beşiktaş Condrad Otel ile Yıldız Saat Kulesi arası
Sunum ve buluşma yeri: Pelit Çikolata Fabrikası
Sunum Saati : 11:00
Öğle Yemeği : Pelit Çikolata Fabrikası Restoran
Gezi Ücreti : 160 TL /kişi


Pelit Çikolata Müzesi - Çikolatadan Tablo

ÇİKOLATA
İlk akla gelen hımmm... tatlı...

PELİT ÇİKOLATA FABRİKASI'nı görmeden önce bizim de çikolata deyince aklımıza gelen ilk buydu. 




Oysa gördük ki; Çikolata demek... Matematik demek... Kimya demek... Biyoloji demek... Teknoloji demek... Estetik demek...Görsellik demek... Vizyon demek... Hijyen demek... Yaratıcılık demek... Lezzet demek... Çevreye duyarlılık demek... 


Pelit Çikolataları

Ve aslında Çikolata PELİT'se...

Dostluk demek... Aile demek... Sıcaklık demek... Samimiyet demek... Saygı demek... Sevgi demek...  Emek demek... Tevazu demek... Işıltı demek...
AŞK demek...

Pelit Çikolataları

Pelit Çikolata Fabrikasında muhteşem çikolataların parlaklığını, süt beyazından derin kahverengi tonlara yayılan değişik renklerini ve bu çikolataların imal edildiği orijinal kakao tohumlarını göreceksiniz. Fabrikaya girdiğimizde sizi sarıp sarmalayan o muhteşem çikolata kokusunu içinize çekmek isteyeceksiniz. Ruhunuzu ve vücudunuzu bu eşsiz çikolata kokusuyla dolduracak ve sonra bu eşsiz lezzetleri tatmaya hazır bir hale geldiğinizi hissedeceksiniz. İşe küçük bir ısırık alarak başlayacak ve muhteşem aromaların ve mükemmelin tadına varacaksınız. Devasa teknoloji ile üretilen bunun yanında saatlerce tek tek uğraşarak şekillendirilen paketlenen özel el yapımı çikolataları keşfedeceksiniz.

Pelit Çikolataları

İçinde muhteşem bir ÇİKOLATA MÜZESİ barındıran PELİT ÇİKOLATA FABRİKASI'nda sizi çikolata şelalesinden içmeye, çikolatadan inşa edilmiş mağazadan alışveriş yapmaya, Nuh'un gemisini ve içindeki tüm çiftleri çikolata şeklinde görmeye, ünlü film yıldızlarının, çizgi film karakterlerinin çikolatadan yapılmış heykellerini görmeye davet ediyoruz... 
Gerisini gezimize kadar sizin hayal gücünüze bırakıyoruz...




Pelit Çikolata Müzesi - Çikolata Ev

Hayatın her anı kutlamaya değer!
Bu anlarda size eşlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz... diyen Pelit Ailesi'ni tanıyarak yolculuğumuza başlayalım istedik...


Şimde de sıra Çikolatanın Hikayesinde...
Her şey kakao ağacı ile başlar,
Kakao çekirdeğini bundan bin sene önce yağmur ormanlarındaki maymunların keşfettiğini biliyor muydunuz? 

Pelit Çikolata Müzesi - Nuh'un Gemisi Çikolata Çiftler

Peki ya bir zamanlar yüz kakao çekirdeğine bir köle satın alınabildiğini? 

Pelit Çikolata Müzesi - Çikolatadan Karayip Korsanları

Bunun gibi daha pek çok şaşırtıcı bilgiyle siz de çikolatanın yağmur ormanlarında başlayıp dünyanın dört bir yanına uzanan hikayesini okumak için koltuğunuza yaslanın. 
Yanınıza bir parça Pelit çikolata almayı da sakın unutmayın! 
Bizden söylemesi.


Pelit Çikolataları

Binlerce yıllık tüketim ve işlenme kültürüne sahip olan kakaonun en rafine halidir çikolata. Esasında öyle bir tattan bahsediyoruz ki, eski zamanlarda aristokrat bayanların soyluluk nişanı, 800 farklı çeşide sahip olan bir lezzet deryası ve Vatikan’ın bir zamanlar afrodizyak etkisi yüzünden günah ilan edip yasakladığı bir tat aslında çikolata ve bu enfes tadın binlerce yıllık öyküsü ilk olarak Latin Amerika’da başlar. 


Mayalar kakao bitkisini yetiştiren ilk uygarlıktır ve efsaneler ile bezeli, aynı oranda da kutsal bu ağacın meyvelerini hem dini hem de kültürel aktivitelerinde kullanırlar. 1502’de Guanaja’ya ayak basan Kristof Kolomb’un da büyülü iksiri tatmasıyla birlikte Avrupa toplumları da bu lezzetle tanışmaya başlayacaktır. İspanyollar tarafından aslında köpüklü ve acı bir içecek olarak Avrupa’ya getirilen kakao, o günkü Avrupa aristokrasisi içerisinde hızla yayılır ve birçok kent soylu kişi Avrupa’nın farklı noktasında çikolatanın o enfes lezzetini alışkanlık haline getirir.

Pelit Çikolata Müzesi - Çikolatan Süleymaniye Cami

Çikolatanın bugünkü lezizliğine ve katı şekline ulaşması ise 1847 yılında Joseph Fry’ın küçük atölyesinde bir parça kakao yağını şeker ile bulayıp bir kalıba dökmesi sayesinde olur. Yüzyıllar boyunca yapım tekniği değişmeden kalan kakao, bir gurmenin elinin dokunuşuyla en güzel halini alır. Yani aslında modern anlamda çikolata, sanayi devriminin ve getirdiği yeniliklerin bize bir hediyesidir. Çünkü küçük bir atölyede dikkatli bir şekilde en güzel tadı arayan Joseph; Hollandalı çağdaşı Von Houten’in üretmiş olduğu, kakao yağını sıkıştıran ve kakaoyu dayanıklı çikolatalar haline getiren mekanik değirmenlerini kullanmasaydı bugün bu büyülü bitkiyi kim bilir nasıl tüketecektik? Ancak üretimi özen isteyen her keyifli tüketim maddesinin başına geldiği gibi çikolata da fabrikasyon üretimin olumsuzluklarından oldukça etkilenir. Bu sebeple, çikolatayı lezzet skalasında en başa oturtan el yapımı butik üretim bugün yükselen bir trend ve işinin erbabı eller tarafından Dünya’nın ve Avrupa’nın farklı noktalarında muhteşem bir lezzetle üretilen el yapımı çikolatalara, ince ve zevk sahibi dükkan stillerinin yarattıkları enfes atmosferler içerisinde ulaşmak artık mümkün.

Pelit Çikolata Müzesi - Beyaz Çikolatadan Tablo
Batı Avrupa, çikolata ve kalitenin yan yana geldiği bölgedir. Kakao bitkisi ile en önce tanışmış olmanın getirmiş olduğu tecrübedir belki de bu ayrıcalığı getiren. Ancak bu bölgenin bazı şehirleri vardır ki çikolatayı bir sanat eserine dönüştüren ve yüksek kültüre armağan eden onlardır. İsviçre’nin Zürih Kantonu’ndan Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’e, Belçika’nın o muhteşem Brugge kentinden yüksek kültürün kalbinin attığı aristokrat Paris’e bu özel şehirler, çikolatayı sadece damak tadına yönelik bir obje olmaktan çıkarmış, onu tat ve estetiğin birleştiği enfes noktaya taşımıştır. En iyisini yapmak için en iyisini kullanmak gerektiğini bilenlerdir buradaki çikolata ustaları. Bu ustaların enfes çikolatalarını tatmak için butik mağazalara yolunuz düşerse işe öncelikle çikolatalara şöyle derinden bir bakış atmakla başlayın.


Her ne kadar Batı Avrupa bu konuda isim yapmış olsa da PELİT ÇİKOLATA FABRİKASI gezimizden sonra Türkiye'yi de bu kulvarda görmenin mutluluğunu yaşayacaksınız.
Pelit Çikolata Müzesi - Çikolatadan Tablo

Pelit Çikolata Müzesi - Çikolatadan Pamuk Prenses

Pelit Çikolata Müzesi - Çikolatadan Eski İstanbul Sokaları

"Pazartesi Neşesi" Sizin Çikolata Fabrikanız gezimizde buluşmak dileğiyle...


KERIMEXCLUSIVETRAVEL
"Seyahatten Öte"


Tavsiyeler:
  • Katılımcıların gezinin içeriği, konusu, güzergahı ve mevsim koşullarına göre kıyafet konusunda hazırlıklı olmaları önerilir.
  • Eylül - Mayıs gezilerinde şemsiye/yağmurluk bulundurulması önerilir.

Gezi Satışı ve Genel Kurallar :

  • Başvurular kerimexclusive@kerimvakfi.org adresine yazılı olarak yapılmalıdır.
  • Yazılı olarak rezervasyon yaptırıp katılım için kesin onay alınmadan gezi bedeli yatırılmamalıdır. 
  • Gezi bedelleri Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Vakıfbank Bostancı Şubesi IBAN TR 4800 0150 0158 0073 0123 4280 numaralı hesaba yatırılabilir. Kredi kartı ile ödeme yapmak için http://www.kerimvakfi.org/pg/exclusive-bagislar adresinden mail order form doldurularak kerimexclusivetravel@kerimvakfi.org adresine veya 0216 359 40 92 numaralı faksa gönderilmelidir.
  • Rezervasyonların kesinleşmesi TC kimlik numaraları belirtilerek gezi bedelinin tamamının banka havalesi veya kredi kartı mail order ile ödenmiş olmasına bağlıdır.
  • Gezi ücretleri, isim soy isim, TC kimlik no ve gezi adı açıklamasıyla yatırılmalıdır. 
  • Gezilerimiz en az 15 kişi ile yapılmaktadır, yeterli katılım sağlanamadığı takdirde Kerim Exclusive Travel  gezileri iptal etme hakkına sahiptir. İptaller en geç geziden 2 iş günü öncesinden katılımcılara duyurulur. Gezi bedelleri katılımcı isteğine bağlı olarak  iade edilebilir veya bir başka geziye aktarılabilir.
  • Katılım iptal edilmek istenirse gezi tarihinden 4 iş günü öncesine kadar yapılan iptallerde ödenmiş olan gezi bedeli iade edilir. Diğer hallerde gezi bedeli iade edilmez ancak başka bir geziye aktarılabilir.
  • 2 iş günü öncesi yapılan iptallerde iade ve/veya başka bir geziye aktarma işlemi yapılamaz.
  • İptaller yazılı olarak kerimexclusive@kerimvakfi.org adresine yapılmalıdır.
  • Gezilerde kullanılmayan herhangi bir hizmet bedeli gezi bedelinden mahsup edilemez. (transfer, yemek, müze girişi vb)
  • Kerim Exclusive Travel gezi güzergahını değiştirebilir ya da gezide değişiklik yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder